هزینه عمل جراحی مینیسک زانو
درمان پارگی منیسک زانو , عمل جراحی مینیسک زانو , هزینه جراحی مینیسک زانو , بهترین متخصص ارتوپد برای جراحی پارگی مینیسک زانو در تهران : امروزه پارگی منیسک زانو یکی از عارضه هایی می باشد که افراد بیشتری در معرض آن می باشند به خصوص ورزشکارانی که در آنها احتمال برخورد بازیکنان با یکدیگر زیاد می باشد . به طور کلی باید بگوییم که هر فردی در هر سنی در معرض این آسیب دیدگی می باشد ، در این مقاله ما در باره پارگی منیسک زانو با شما بحث هایی خواهیم داشت با ما همراه باشید .فهرست مطالب
ساختار منیسک زانو
زانو از سه استخوان ران (فمور ) ، ساق (تیبیا) و کشکک ( پاتلا) تشکیل شده است . در مفصل زانو در بین استخوان های ران و ساق دو قطعه غضروف که بیشتر به شکل کوه می باشند وجود دارد که به عنوان جذب کننده نیروی ضربه عمل می کنند . این دو قطعه بسیار محکم و خاصیتی پلاستیک مانند دارند و وظیفه آنها حمایت از مفصل و پایدار نگه داشتن آن می باشد .
پارگی منیسک
پرگی منیسک می تواند به روش ها و صورت های متفاوتی رخ دهد ، این پارگی را طبق شکل ظاهری و محل پارگی در منیسک طبقه بندی کرده اند که شامل دسته های : سطل ، فلپ و شعاعی است . گاهی این پارگی های منیسک با نوع ورزشی که فرد انجام می دهد ممکن است همراه با آسیب دیدگی های دیگر نیز اتفاق افتد مانند پارگی های رباط صلیبی.
علت پارگی منیسک زانو
علت های بسیاری زیادی برای رخ دادن این عارضه وجود دارد که شایع ترین آنها پارگی منیسک در ورزش کردن می باشد ، فرد درهنگامی که چمباتمه زده است همزمان نیز روی زانوی خود می چرخد که باعث پارگی می شود . در اوقاتی نیز برخورد دو بازیکن با یکدیگر این پارگی اتفاق می افتد . در افراد مسنتر پارگی منیسک از نوع دجنراتیو می باشد که در این هنگام غضروف در طول زمان فرسوده و نازک شده است که این افراد بیشتر در معرض این عارضه می باشند و کافی است یک پیچ ناگهانی در حال بلند شدن از صندلی یا علت های دیگر داشته باشند که موجب پارگی منیسک آنها می شود .
علائم پارگی منیسک زانو
هنگامی که پارگی اتفاق می افتد همزمان با آن فرد یک صدایی را نیز می شنود که بیشتر صدای “پاپ” می دهد ، در بیشتر مواردی که دیده شده فرد می تواند پس از پارگی روی زانوی خود بایستد و به حرکات خود ادامه دهد مانند ورزشکارانی که وقتی در حین بازی دچار پارگی منیسک می شوند به بازی خود ادامه می دهند ولی پس از گذشتن دو یا سه روز از آن مفصل دچار سفتی و تورم می شود . پارگی منیسک علائم زیادی دارد که شایع ترین آنها عبارتند از :
- درد
- سفتی و تورم
- گرفتگی یا قفل کردن زانو
- احساس خالی کردن زانو از زیر پا
- کاهش دامنه حرکتی زانو بدون درمان
در مواردی نیز دیده شده است منیسکی که پاره شده است جدا شده و به درون مفصل برود و باعث لغزش ، پاپ و یا قفل شدن زانو شود .
بررسی های پزشک و متخصص ارتوپد
متخصص ارتوپد در اولین قدم از علائم و نشانه هایی که دارید سوال هایی را خواهد پرسید سعی کنید به تمام این سوال ها با دقت پاسخ دهید ، بعد از پرسش و پاسخ ها موارد زیر را بررسی خواهد کرد :
معاینه پزشکی و سابقه پزشکی : پزشک ارتوپد بعد از پاسخ هایی که دریافت می کند به معاینه کردن اقدام می کند ، پزشک خط مفصلی شما در محل منیسک است لمس می کند تا نشانه هایی را که در مورد درد داشتن گفته اید را بررسی می کند پس از آن نیز معاینات دیگری را انجام می دهد تا پارگی منیسک را پیدا کند .
تصویر برداری : در بسیاری از آسیب های زانو ائم مشابه زیادی وجود دارد و بخاطر این دلیل می باشد که متخصص ارتوپدی به تست کردن تصویر برداری اقدام می کند تا بتواند به طور دقیق آسیب دیدگی را تشخیص دهد .
رادیوگرافی : بهتر است بگوییم که رادیو گرافی پارگی کنیسک زانو را نشان نمی دهد ولی علل دیگر درد زانو را نشان می دهد مانند آرتروز .
ام ار ای : ام ار ای می تواند تصاویر بهتری را از بافت های نرم مفصل زانو ارائه پزشک متخصص دهد تا بررسی های دقیقی بر روی زانو انجام گیرد .
درمان پارگی مینیسک زانو
درمان هایی که برای پارگی های منیسک ارائه می شود به عوامل و شرایط بیمار بستگی دارد مانند : نوع پارگی ، اندازه پارگی ، سن بیمار ، نوع فعالیت های فرد ، آسیب های احتمالی که همراه با پارگی منیسک اتفاق می افتد و غیره . در شرایطی ممکن است پارگی منیسک خود به خود ترمیم شود مانند اتفاق افتادن پارگی در قسمت ثلث خارجی منیسک که دارای خونرسانی غنی می باشد ، در شرایطی نیز برای بهبودی آن از عمل جراحی استفاده می کنند که بسیار کم تعداد هستند . بقیه منیسک که داخلی می باشند دارای خونرسانی نیستند و نمی توانند بعد از آسیب دیدگی خودبه خود ترمیم شود که معمولا این پارگی ها در ناحیه نازک منیسک رخ می دهد ، همانطور که گفتیم پارگی ها در این محل خود به خود ترمیم نمی شوند در این موارد پارگی ها توسط جراحی برداشته می شوند .
درمان غیر جراحی برای پارگی منیسک
در شرایطی از پارگی های منیسک نیازی به انجام عمل جراحی نیست مانند پارگی داشتن در ناحیه خارجی منیسک . به طور کلی تا زمانی که زانو پایدار و نشانه های دیگری را ندارد درمان غیر جراحی اولین گزینه درمان می باشد . درمان های غیر جراحی عبارتند از :
- استراحت : شما باید از نوع حرکت و فعالیتی که به زانوی شما آسیب رسانده است پرهیز کنید و در شرایطی نیز ممکن است پزشک ارتوپد توصیه کند که از عصا برای راه رفتن استفاده کنید تا وزن و فشاری بر روی زانوی شما وارد نشود .
- کمپرس یخ : از کمپرس های یخ و بسته های سرد در طول روز چند بار استفاده کنید و هر بار نیز بیست دقیقه این بسته ها را روی زانو خود بگذارید ، سعی کنید یخ را مستقیما با زخم تماس ندهید .
- پانسمان فشاری : از بانداژ پلاستیکی برای جلوگیری از خونریزی در مفصل و تورم استفاده کنید .
- برای کاهش دادن تورم زانو می توانید در هنگام استراحت کردن پای خود را بالاتر از قلب خود نگه دارید .
- استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی که باعث کمتر شدن درد و تورم می شوند .
درمان جراحی پارگی منیسک زانو
اگر در درمان های غیر جراحی علائم و نشانه های شما باز هم وجود داشته باشد از درمان های جراحی استفاده خواد شد .
- آرتروسکوپی زانو : آرتروسکوپی زانو یکی از معمولترین روش های جراحی می باشد که متخصص ارتوپد آن را برای بیمارن پیشنهاد می کند. آرتروسکوپی نوعکی جراحی می باشد که در آن با استفاده از برشهای کوچک یک لوله فلزی که یک سر آن دارای دوربین بسیار دقیق است به زانو وارد می شود و متخصص یک دید کلی را از زانو دارد و بعد از آن با برش های دیگر بر روی زانو و با استفاده از ابزار های مختلف دیگر اقدام به برداشتن پارگی ها و ترمیم منیسک می کنند .
- برداشتن نا کامل منیسک : در این قسمت فقط قسمتی از منیسک که آسیب دیده است برداشته می شود .
- ترمیم منیسک : در بعضی اوقات نیز متخصص با بخیه زدن منیسک آسیب دیده به سالم سعی می کند آن را ترمیم کند . ولی در اینجا سوالی پیش می آید که آیا ترمیم منیسک با موفقیت انجام خواهد گرفت یا نه ؟ در جواب این سوال باید بگوییم که بستگی به نوع آسیب دیدگی و وضعیت کلی منیسک آسیب دیده دارد . در این روش به دلیل اینکه منیسک ها باید به هم ترمیم شوند زمان بهبودی بیشتر از برداشتن آن می باشد .
باز توانی بعد انجام عمل مینیسک زانو
بعد از انجام دادن جراحی برای اینکه از حرکت جلوگیری شود پزشک زانو را در یک گچ یا آتل بندی قرار خواهد داد . اگر جراحی شما از نوع ترمیم منیسک باشد باید به مدت یک ماه از عصا برای راه رفتن استفاده کنید و بعد از بهبودی های اولیه پزشک حرکات توانبخشی زانو را آغاز خواهد کرد . ورزش کردن از مهمترین کارهایی می باشد که برای برگرداندن حرکات زانو باید انجام شود در بعضی از مواقع ممکن است پزک توصیه کند به فیزیوتراپی مراجعه کنید ولی نرمش های خاص را نیز می توانید در خانه نیز انجام بدهید . مدت زمان بازتوانی جراحی منیسک ترمیمی سه ماه می باشد ولی در درمان های برداشتن منیسک آسیب دیده زمان بازتوانی و بهبودی کمتر می باشد و در حدود سه یا چها هفته است .
بیماران و افرادی که دچار این آسیب دیدگی شده اند بعد از درمان و بهبودی می توانند حرکات و فعالیت های خود را که قبل از آسیب دیدگی داشتن را دوباره داشته باشند .